Johan Rydh utsedd till ny VD på LeanOn!

Styrelsen i LeanOn AB har utsett Johan Rydh till ny VD för bolaget. Johan tillträdde den 8 oktober och ersatte då Klas Malmén som varit VD sedan 2016.

– Jag är stolt och glad över att kunna presentera Johan Rydh som ny VD, säger styrelseordförande Petra Sas. Johan är en kompetent ledare och har under sin tid på LeanOn visat att han har djup förståelse för hur man skapar tillväxt i en komplex och innovationsdriven verksamhet. Han har ingående kunskap om marknaden, verksamheten och våra kunder. Jag är övertygad om att han kommer kunna vidareutveckla det fina bolag som byggts upp under många år och leda LeanOn till nya framgångar.

Johan Rydh har varit del av LeanOns ledningsgrupp sedan 2017 och har mer än 20 års erfarenhet av att jobba med affärsutveckling och ledning inom finansbranschen. Han är bosatt i Knivsta utanför Uppsala och är utbildad civilingenjör.

– Jag är väldigt hedrad över att få ta över rollen som VD och leda vårt fina IT-bolag med den starka position som LeanOn har inom den nordiska finansbranschen. Jag ser fram emot att tillsammans med alla engagerade medarbetare ta nästa steg i företagets, kundernas och branschens utveckling.

Klas Malmén kommer under hösten att fortsätta som försäljningschef inom bolaget, för att därefter agera som senior rådgivare samt verka i bolagets styrelse.

– Vi i styrelsen vill  tacka Klas för de fina resultat som bolaget uppvisat under hans ledning. LeanOn har under de senaste tre åren ökat omsättningen med 70% samtidigt som den redan höga medarbetarnöjdheten stärkts ytterligare så att bolaget nu rankas som det tredje bästa i Sverige av organisationen Great Place To Work. Han har varit en viktig drivkraft bakom byggandet av LeanOn genom åren och har bidragit starkt till det effektiva, välskötta, innovativa och kundinriktade bolag det är idag.

Petra Sas – Styrelseordförande LeanOn AB