LeanOn – en av Sveriges bästa arbetsplatser – igen

LeanOn AB har för femte gången blivit utnämnd till en av Sveriges bästa arbetsplatser av undersökningsföretaget Great Place To Work®.

Att bli utnämnd till en av Sveriges bästa arbetsplatser är såklart en stor bedrift och något vi är glada och stolta över. Men att bli det under ett år då nästan ingen är på arbetsplatsen är ännu större.

Just det tycker vi visar vad som är hemligheten till att vi år efter år är med på listan, pandemi eller inte. Nämligen att en bra arbetsplats har mer att göra med gemenskap, samarbete och laganda än om den fysiska platsen. Och just det har vi mängder av på LeanOn.

De flesta arbetsplatser har varit tvungna att ställa om under året som gått, och utmaningarna har avlöst varandra. Vår förmåga att tillsammans se framåt och hitta lösningar istället för att fokusera på problem är en viktigt grundläggande egenskap som vi har haft nytta av.

“För våra medarbetare har det senaste året handlat mycket om att navigera en omställning till hemmajobb. Som ledare handlar det om att hitta nya sätt att vara närvarande och lyhörd för de behov som dyker upp, både praktiska och sociala.”  
Paulina Strandet Karlsson – HR-ansvarig, LeanOn AB

Vad är hemligheten med digitalt kulturarbete?

Att våra uppdrag till stor del redan var digitala underlättade såklart när samhället ställde om till distansarbete. Men samtidigt är det allt det där mellan själva arbetet som är grunden för en bra arbetsplats som folk gillar att vara på. Det personliga mötet är en stor del i vårt kulturarbete men nu har vi istället fått vara kreativa i våra digitala möten. 

Gemensamma digitala kaffepauser och luncher tillhör nu vardagen och konferenser och fester flyttades hem till våra vardagsrum via Teams. Även om vi alla exempelvis längtade efter en julfest där vi kunde ses så visade det sig att både julklapp, julmat och jullekar, till och med pepparkakshusbyggande gick utmärkt att digitalisera.

Men det inte utan att vi ser fram emot en återgång till ett mer normalt arbetsliv. Att få träffas, fira våra framgångar och kämpa i de utmaningar vi möter – tillsammans. Vår vision framåt är att fortsätta vara ett bolag alla ska vilja jobba på. Så, tack för en bekräftelse på att vi är på rätt väg. Tillsammans fortsätter arbetet med att vara en plats där gemenskap, laganda och teamarbete driver oss framåt.

Tack!