LeanOn skickade ett gäng utvecklare till JSConf Iceland

För en vecka sedan hölls JSConf på Island och några av JavaScript-världens just nu hetaste namn var på plats och talade om vad som händer på området. Några LeanOn-medarbetare var på plats för att få inspiration och ytterligare reflektioner från övriga deltagare.

Några saker vi tog med oss var:

  • Webpack 4 är släppt som bland annat inför tree shaking som kan reducera storleken på webbsidor
  • Cypress har mognat och är redo för integrationstestning
  • Styled Components ser väldigt intressant ut och vi ser fram emot att arbeta med detta framöver

Under konferensen presenterades även CSS Houdini. Det är ett projekt som syftar till att öka utvecklingstakten för nya CSS-funktioner genom att tillgängliggöra API:er direkt mot en webbläsares renderingsmotor. Likt JavaScript är tanken att utvecklare själva ska kunna skapa så kallade ‘polyfills’ för att snabbt kunna använda funktioner som endast finns i de tidiga W3C-stadierna. Något vi på LeanOn tycker låter väldigt spännande och längtar tills att alla webbläsare stödjer detta.

Höjdpunkten på konferensen var när Dan Abramov tittade in i framtiden för React och presenterade ny funktionalitet som är under utveckling. Abramov visade hur man i kommande React kan optimera webbsidor för att ge en så bra användarupplevelse som möjligt. Det är fullt möjligt att skapa bra användarupplevelse även för användare med långsamma nätverk och enheter.

Överlag var konferensen väldigt givande och gav oss mycket bra information och inspiration som vi tar med oss hem. Självklart passade vi även på att under helgen se lite mer av Island. Bland annat hyrde vi en bil och besökte några av Islands många vattenfall, gejsrar och även den berömda Black Beach. Resan avslutades med ett besök på Blue Lagoon.

/Anton, David, Kristina, Staffan, Systemutvecklare LeanOn

 

Vill du också bli en del av ett härligt gäng på en av Sveriges bästa arbetsplatser? Gå in på leanon.se/jobb för att läsa mer om de tjänster vi söker just nu.