Via exjobb till junior systemutvecklare

– Var inte rädd för att söka exjobb på ett företag istället för på institutionen! Universitetet känns tryggt, men att få jobba med systemutvecklare på ett it-företag är svårslaget.

Tipset kommer från Kristoffer Smedlund, som studerar Datavetenskap på Uppsala Universitet och gör sitt examensjobb på LeanOn i Uppsala.

– Det som intresserade mig var både de tekniker LeanOn jobbar med och arbetssättet som är en blandning av inhouse-utveckling och konsultuppdrag, säger Kristoffer.

Från teori till verkliga uppdrag

Under 2018 har LeanOn inlett ett arbete med att möjliggöra för studenter att genomföra sitt examensjobb på bolaget. Tillsammans med Kristoffer togs ett examensjobb fram som handlar om hur man säkerställer korrekta data i en logg som används i en av LeanOns plattformar.

– Exjobbet har gett mig mycket kunskap särskilt inom kryptografi som är ett spännande område. Jag har också lärt mig otroligt mycket om utvecklingstekniker. På universitetet finns inte riktigt tid för stora projekt där man får lära sig best practice av en erfaren utvecklare.

För att trivas krävs också en bra arbetsmiljö där man känner sig involverad och välkommen. Varje vecka har Kristoffer ett avstämningsmöte med sina handledare på LeanOn kring hur det går och eventuella utmaningar.

– Som exjobbare är det lätt att hamna lite utanför, men jag känner mig verkligen inkluderad i gänget. Här finns en väldigt bra sammanhållning med allt från gemensamma luncher till små spelpauser för att rensa huvudet. LeanOn har på många sätt överträffat mina förväntningar.

Fortsätter som juniorkonsult

Genom exjobbet har Kristoffer redan fått ett jobb efter sin examen, som junior systemutvecklare på LeanOn.

– Många letar efter examensarbeten med de flashigaste titlarna, men företaget du exjobbar på är minst lika viktigt. Hittar du rätt får du en ingång till en framtida arbetsplats. Det ska bli fantastiskt roligt att få börja jobba med de intressanta projekt som fintech-branschen och LeanOn erbjuder!

Läs mer om hur det är att arbeta på LeanOn och de profiler vi söker just nu