Vill du helst jobba på ett stort eller litet företag?

Detta är en vanlig fråga man får när man sitter på intervju hos bemannings- /rekryteringsbolag. Själv var jag intresserad av att få lite av båda världarna. Ett stort företag för att få en trygg anställning, möjligheten att jobba i uppdrag mot stora kunder och många kollegor att (förhoppningsvis) kunna lära sig mycket ifrån. Ett litet företag så att man lätt kan umgås och känna alla på företaget och att det är lite hierarki med stort egenansvar och inflytande. Via Academic Work fick jag kontakt med LeanOn, ett erfaret teknikföretag på cirka 30 anställda som fokuserar sitt arbete på finansbranchen. Efter att ha jobbat här i drygt ett halvår känner jag att jag hittat en perfekt kompromiss mellan ett stort och litet företag.

Kanske en av de viktigaste aspekterna för att trivas med sitt arbete är ju att man trivs med sina kollegor. Paradoxalt nog är det en av de svåraste parametrarna att utvärdera innan man faktiskt börjar på företaget. Själv tycker jag mycket om att vara ute och att vara fysiskt aktiv vilket flera andra på företaget delar med mig. Man har till exempel startat en förening för just ”Sport & Fritid” för att göra till exempel skidresor, fjällvandringar och cykling. Några av oss försöker också att komma iväg regelbundet och träna på lunchen. I mitt första projekt har jag fått bekanta mierk. Vi har byggt en SPA med hjälp av React, en backend med microservice arkitektur i JAVA och har börjat titta på Docker för virtualisering. Det gick bra att komma in i gruppen och i teknikerna och jag har fått ta ett stort ansvar i projektet. Det är egentligen ingen på företaget som endast jobbar med att programmera utan vi är alla ute och möter våra kunder, jobbar med kravställning, design, utveckling och support. Själv trivs jag väldigt bra med det uppläget, det gör arbetet mer varierande och det är kul att ta ett brett ansvar.

– Anton Lundqvist, systemutvecklare LeanOn

LeanOn-Anton